Veilig wonen

Oefenen en hulp

Bel op 035 - 697 3000 (ma t/m vrij 10.00-16.30 uur, za 10.00-14.00 uur) of mail naar helpdesk@bibliotheekgooiplus.nl

Heb je vragen over brandveiligheid, over CO-melders en rookmelders? Wil je iets melden over de toegankelijkheid in Laren? Heb je vragen over veiligheid in de wijk? Kom langs! Hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn.

De Bibliotheek helpt je verder


Oefenen en hulp in de Bibliotheek


Kom naar een van onze spreekuren

Wijkbrandweer

Heb je vragen over brandveiligheid, over CO-melders en rookmelders? Wil je een gratis woningcheck of vluchtplannen in je woning bespreken? De wijkbrandweer ontmoet je graag in de bibliotheek.

Waar en wanneer

Wijkagent

De wijkagent is voor de bewoners het eerste aanspreekpunt als het gaat over de openbare orde en veiligheid in jouw wijk. Dus heb je vragen over de veiligheid of de openbare orde in jouw wijk kom dan naar het spreekuur van de wijkagent in bibliotheek Huizen.

Waar en wanneer

Toegankelijk Laren

Heb je vragen omtrent het toegankelijk maken van Laren of wil je melding maken van een obstakel en weet je niet hoe je dat moet doen kom dan langs bij het inloopspreekuur van Toegankelijk Laren.

Waar en wanneer

Discriminatie.nl

Ben je gediscrimineerd of getuige van discriminatie? Kom naar ons spreekuur. Wij nemen jouw melding in behandeling en we zoeken samen met jou naar een oplossing. Alle inwoners van Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren kunnen bij ons terecht.

Waar en wanneer

Tips voor een brandveilige woning

Met deze tips van de Brandweer kun je jouw huis brand veiliger maken of als er toch brand uitbreekt, de gevolgen ervan beperken. Deze controlelijst helpt hierbij. Je kunt er jouw leven en dat van je huisgenoten mee redden.

Download de folder Brandveilig wonen (PDF)