Vrijwilliger worden

Vacatures

Zoek jij inspirerend en betekenisvol vrijwilligerswerk? Wij hebben regelmatig vacatures. Bekijk wat bij jou past.

De bibliotheek is een belangrijke ontmoetingsplek, waar iedereen zich thuis voelt. De bibliotheek is van en voor iedereen en staat midden in de samenleving. Daarbij kunnen we niet zonder de hulp van onze vele vrijwilligers. Dankzij hen worden er kinderen voorgelezen, boeken uitgeleend, activiteiten georganiseerd, digitale vaardigheden verbeterd en wordt er taalhulp gegeven. 


Het is fantastisch om mee te helpen in de bibliotheek. Je wordt heel goed begeleid en werkt met leuke mensen. Je haalt er echt voldoening uit.

— Vrijwilliger Loosdrecht


Help mee om van de bibliotheek een gastvrije plek te maken

De bibliotheek wil een gastvrije plek zijn voor iedereen. Daarvoor moet veel gebeuren, voor en achter de schermen. Zoals bezoekers helpen, ons aanbod aantrekkelijk neerzetten en helpen bij activiteiten. En ook technische klussen.

Bekijk de vacatures

Help kinderen en jongeren met hun ontwikkeling

Wil jij gezinnen leesplezier brengen en kinderen zo ondersteunen in hun taalontwikkeling? Of wil je helpen kinderen te laten experimenteren en nieuwe technieken te laten ontdekken? 

Bekijk de vacatures

Help mensen met digivaardigheden en taal

Vind jij het ook belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij? En draag je daar graag een steentje aan bij? Meld je dan aan als voorleeskracht, boekenbezorger of help bij de cursus Klik & Tik.

Bekijk de vacatures